środa, 28 maja 2014

"Kawa. Sekrety baristy"


Tym razem coś dla miłośników kawy - zarówno jako napój, jak i deser. Jeśli kochamy kawę - albo kochają ją nasi domownicy czy goście, a mamy dość zwykłej czarnej lub z mlekiem - ta książka zdecydowanie powinna znaleźć się na naszej półce. Dzięki niej można oczarować gości cudownym smakiem i wyglądem gorących napoi. Dzięki niej poznasz krok po kroku sposoby zdobienia owej kawy. A będzie Ci potrzebna jedynie czarna kawa, trochę spienionego mleka, syrop czekoladowy i odrobina fantazji. Szybko, łatwo i gotowe. A jeśli wykorzystasz dodatkowo przepisy nie tylko na kawowe drinki, ciasteczka, ale i desery - wizyty staną się niezapomniane, a serca zdobyte.

Taka jest prawda. Ja pokochałam tą książkę. Jest cała wyklejona samoprzylepnymi karteczkami wystającymi poza strony z krótkimi notatkami. Dzięki temu potrafię szybko odnaleźć to, czym chcę tym razem oczarować gości i domowników. Nie potrzeba nawet dobrego, drogiego sprzętu. W warunkach domowych także można zrobić cuda. Kawa z ekspresu przelewowego, mleko podgrzane i spienione małym ustrojstwem na baterie. A do tego sos czekoladowy do lodów i deserów kupiony za parę groszy w markecie. I wykałaczka, by te wzory nanieść. Prawdę mówiąc ozdobienie kawy wymaga od nas paru sekund. A efekt i komplementy - niezapomniane. Dla ułatwienia owe wzory nie tylko są opisane w przystępny sposób, ale również przedstawione graficznie krok po kroku. Dzięki temu łatwiej jest wykonać konkretny wzór. Natomiast przepisy na desery nie są zbyt wyszukane. 

Gorąco polecam, bowiem to książka, którą każdy kawosz mieć w domu powinien.






Tytuł: Kawa. Sekrety baristy

Autor: Opracowanie zbiorowe

Premiera: 2012-07-16

Ilość stron: 206

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz